Hem > Utställning > Innehåll

Anti-UV-beläggning

Apr 22, 2017

En av de allvarligaste orsakerna till ögonsjukdom är: UV. Beroende på frekvens och våglängd är UV uppdelad i två kategorier: UVA och UVB.

Som en naturlig ögonskyddsmekanism kan människors ögonhinnan absorbera alla ultraviolett B och de flesta av ultraviolett A. Men det finns fortfarande en del av UVA kommer att nå linsen i ögat. Långvarig absorption av UVA kan leda till grå störningar, en liten del genom hornhinnan för att nå näthinnan hos ultraviolett A kan leda till retinal maculadegenerering och makuladegenerering orsakas av äldre över 65 år, den främsta orsaken till blindhet. Lång exponering för intensivt ultraviolett ljus kan orsaka ögoncancer eller aktinisk keratit, vilket är brännskador i näthinnan. Denna situation uppstår ofta på vintern soligt soligt ute, snö reflekterar solbländningen, som ofta kallas snöblind.

Solglasögon har en bra UV-beständig beläggning som eliminerar UV-strålning och du måste se till att dina solglasögon kan filtrera ut två UV-strålar. Solglasögonen ska ange i vilken utsträckning solglasögon kan ge UV-skydd, och vad du behöver är 100% skyddad.