Hem > Utställning > Innehåll

Klassificering av presbyopiska linser

Nov 26, 2018

Läsglasögon, även känd som presbyopiska speglar, är en typ av optisk produkt som används av personer med gammaldags ögon. De är en slags konvex lins. Läsglasögon är huvudsakligen för att tillgodose behoven hos äldre.

Läsglasögon används för att komplettera synen hos äldre. Den har många optiska indikatorer enligt nationella standarder samt vissa speciella regler för användning. Det är detsamma som allmänna solglasögon, och kunderna kan bedöma om det är lämpligt att köpa efter stil och färg.


I allmänhet kan linser uppdelas i två stora kategorier, nämligen glaslinser och optiska hartslinser.

Glaslinsen innehåller en optisk glaslins och en högbråkningsindexlins (så kallad ultra-tunn film), som har hög hårdhet och bra slitstyrka. Generellt förändras inte kvaliteten och olika parametrar med tiden, men glaslinsens motståndskraft och vikt är något sämre än hartslinserna.

Resinlinser är i allmänhet mycket lättare än glaslinser och har bättre slagmotstånd än glasskivor, men de har en lägre ythårdhet och är mer mottagliga för att skrapa. Resinlinser och belagda linser är mjuka på grund av deras egenskaper. Var därför försiktig så du inte låter spegelytan raka på det hårda objektet direkt. Det är bäst att rengöra med vatten (eller en liten mängd tvättmedel) före skrubbning, använd sedan speciell testduk eller högkvalitativt bomullspapper. Töm vattendropparna på linsen. Dessutom bör belagda linser användas med försiktighet på platser med dåliga miljöförhållanden för att förhindra att smuts tvättas.