Hem > Utställning > Innehåll

Att köra i regnet är inte bekvämt. Försök med polariserade solglasögon.

May 23, 2019

Nyligen Xiamen, Kina lider av svullrande väder och kraftiga regn. Med det stora antalet bilägare har säkerheten för regniga dagar blivit ett hotpunkt för samhället. Speciellt på sommaren är vädret bytbart. När det regnar, timmar stigande. När det gäller kraftigt regn lämnas bilisterna bara med irritation. Oavsett hur snabbt torkaren är justerad kan den fortfarande inte se vägen framför vindrutan.

Direktör vid Oftalmologiska institutionen i Xiamen sjukhus med traditionell kinesisk medicin, Lin Yuan, presenterade att regndropparna på vindrutan lätt kan bli ett genomskinligt medium som kan sprida fibern runt, producera bländning och göra andra saker inom synfältet . Kontrasten reduceras drastiskt, vilket medför att förarens vision blir suddig och osynlig.

När man kör på en regnig dag är störningen för det mänskliga ögat lätt från olika håll. Även om vanliga solglasögon kan filtrera bort vissa våglängder kan de inte ändra kontrast. I detta avseende introduceras Lin Yuan, bruna polariserade solglasögon är ett mycket bra val, glasögon med polariserad funktion, kan återspegla det spridda ljuset, reflexen och reflekterat ljuset av objektet i det naturliga ljuset, så föraren kommer att känna förgrunden ser mjuk och inte skarp, visionen blir tydlig. Om det bara är vanliga solglasögon, kan det bara blockera ultravioletta strålar och har ingen funktion att blockera bländning. Att bära det på regniga dagar kommer inte att förklara förarens syn.

2016322922386082

Det bör noteras att när det regnar är ljuset i allmänhet svagt, och om man bär mörka glasögon kan det medföra säkerhetsrisker. Mörka glasögon kommer att minska kontrasten. Ju mörkare färgen desto mer suddiga saker ser du desto mindre synlig föraren blir desto långsammare är den naturliga domen och ju lägre säkerhet.

Dessutom betonade hon att det var lång tid att ha mörka solglasögon i ögonen, vilket gör att ögonen vana vid den mörka miljön, vilket lätt leder till pupilutvidgning, vilket medför viss skada på ögonen på lång sikt. Förutom de färgskiftande glasögonen (dvs. glasögon som ändrar ljusöverföringen enligt ljuset) bör du aldrig bära solglasögon när vägbelysningen inte är bra på natten. Vid körning till en tunnel med dålig belysning under dagen ska du ta bort glasögonen i tid. Polariserade solglasögon rekommenderas inte för användning på natten.