Hem > Utställning > Innehåll

Hur man bär kontaktlinser?

Jun 20, 2019

Enligt olika standarder finns det många typer av kontaktlinser. Enligt olika glasmaterial kan de delas in i mjuka och hårda:

Mjuka kontaktlinser är gjorda av flexibel plast som tillåter syre att passera genom hornhinnan. Denna typ av kontaktlins kommer att ha en specifik ersättningscykel, som daglig kasta, månadskastning, halvårs kasta och årlig kasta.

Hårda kontaktlinser, som är mer slitstarka, resistenta mot avsättning, är lättare att hantera, och är mindre benägna att riva.

剧

Enligt slitcykeln kan den delas in i långsiktig och singeltyp:

Slitstark typ kan vara mjuk eller hård. Efter varje borttagning ska du vila minst en natt utan att ha kontaktlinser, annars kommer det att orsaka ögonskador.

Single-shot, en engångs kontaktlins, "one-time" avser ensam användning och bortskaffande, enligt definitionen av FDA. Kontaktlinsen "Daily Wear" (DW) var ursprungligen konstruerad för att bäras en dag och avlägsnades sedan före sänggåendet. Engångs kontaktlinser är användbara för personer som inte bär kontaktlinser ofta, eller när det är möjligt eller svårt att byta kontaktlinser, som på semester.

Bärande kontaktlinser korrigerar syn och hjälper till att rätta fokus genom att korrigera ametropi för en tydligare syn.

Kontaktlinser tillåter ljuset att böja jämnt i alla riktningar (horisontellt, vertikalt, etc.), som vanligtvis används för att korrigera myopi och hyperopi.

Den vertikala kontaktlinsens horisontella fokusstyrka skiljer sig från den vertikala fokuskraften, så astigmatismen kan korrigeras. Vissa sfäriska styva linser kan också korrigera astigmatism.

Den skönhet vi ofta hänvisar till klassificeras som en dekorativ kontaktlins i USA och har inte korrigerande funktion. Liksom andra kontaktlinser kan skönheten också orsaka komplikationer, inklusive ögonirritation, rodnad och infektion.

Några av skönheten är bara för att färga iris, markera irisens naturliga färg, och vissa kommer helt att täcka iris, vilket förändrar ögonfärgen kraftigt.

Under de senaste åren, i östra Asien, inklusive Kina, Japan och Sydkorea, är cirkulära kontaktlinser mycket populära. Denna typ av skönhet gör en cirkel av mörka områden runt iris, vilket utökar irisens utseende till sclera och bär den här kontaktlinsen. Irisna ser större och bredare ut, och ögonen ser ut som dockor.

Meilu är inte bara en "vas" som inte kan användas i mitten, men har också mer direkta medicinska tillämpningar. Till exempel kan vissa kontaktlinser återställa utseendet på skadade eller saknade iris och återställa irisens funktion till viss del.

ab1c28cbf7a2e92

Omkring 5% av användarna påverkas av kontaktlinskomplikationer varje år, till stor del beroende på felaktig eller ingen vanlig kontaktlinsersättning.

En av huvudorsakerna till komplikationer är att kontaktlinsen själv utgör en syrebarriär som hindrar hornhinnan från att förvärva syre normalt. Hörnhålan kräver konstant syreförsörjning för att bibehålla fullständig öppenhet och normal funktion. När människor är vakna får hornhinnan vanligtvis syre i luften omkring sig. När människor sover, får hornhinnan syre från blodkärlen i ögonlockets baksida.

Långvariga kroniska hypoxiska tillstånd kan orsaka hornhinnebakteriell vidhäftning, mikrokapslar, hornhinnödem, endotelcellerhyperplasi, torrt öga och myopi.

Långtidsslitage (mer än 5 år) av kontaktlinser kan minska hela hornhinnans tjocklek och öka hornhinnets krökning och oregelbundenhet i ytan.

I allmänhet ska du, om du använder en kontaktlösning med flera ändamål, byta ut kontaktlinsförvaringsväskan minst var tredje månad eller enligt anvisningar från en ögonläkare. Om du använder en kontaktlinslösning som innehåller väteperoxid, se till att du använder det nya kontaktlinsfallet som medföljer varje lådan och följ instruktionerna på förpackningen eller inuti.

Det är inte bra att ha kontaktlinser. Glasögonen är bräckliga och känsliga. Oavsett vilka glasögon du bär, bör du vara uppmärksam på rengöring och hur man använder dem. Det är allas ansvar att skydda dina ögon.