Hem > Utställning > Innehåll

Solglasögon ändras bäst om två år

May 21, 2019

Många människor använder solglasögon i många år. Faktum är att solglasögon också har en hållbarhet, som är relaterad till slitstid, linsmaterial, slitvanor och regionalt solsken. I allmänhet är den bästa användningsperioden för solglasögon ungefär två år, och det är bäst att byta en ny efter tiden.


Först och främst är solglasögonens huvudsakliga slitage och åldrande linsens och rammens leder. Det finns tre huvudtyper av linser: hartspolarisatorer, harts-PC-objektiver (AC, CR39, nylon är tillfälligt sådana) och glaslinser. Hartspolariseringen och harts-PC-linsen, som är lätta i vikt och bekväma, är inte slitstarka och repor kommer att uppstå under lång tid. Många människor vet inte att linsen är sliten. Det är svårt att se genom ögonjustering. På sikt kommer det att öka tröttheten, vilket leder till minskad syn. Därför bör linsen vanligtvis placeras uppåt för att undvika repor och repor på spegelytan.


För det andra är linsen under lång tid utsatt för solljus, vilket kommer att minska UV-skyddets förmåga och lätt orsaka skador på hornhinnan. Genom simuleringsexperiment placerade forskarna solglasögonen under dagslyssimulatorn, 30 cm från ljuspunkten och fortsatte att exponera i 50 timmar. Det visade sig att UV-skyddsförmågan hos linsen försämrades. De högsta nivåerna av UV i tropiska länder och regioner innebär att UV-skyddet av solglasögon försämras snabbare i dessa områden. Även om linsmaterialet av högkvalitativa solglasögon använder speciella material kommer det att åldras när tiden går. Om solens UV-skyddsfunktion minskar kan hornhinnan och näthinnan skadas, och sjukdomar som solkeratit och hornhinnans endotelskada kan uppstå.


Högkvalitativa solglasögon kan absorbera eller reflektera ultraviolett ljus för att blockera ögonbelysningen. Det finns flera uppenbara sätt: 1. Markera "UV400", vilket innebär att linsen har en våglängd på 400 nm för ultraviolett ljus, det vill säga dess spektrum under 400 nm. Den maximala transmittansen kan inte vara större än 2%. 2. Markera "UV" och "UV-skydd": Det betyder att barriärvåglängden för linsen till ultraviolett ljus är 380 nm. 3. Markera "100% UV-absorption": Det betyder att linsen har en 100% absorptionsfunktion för ultraviolett ljus och den genomsnittliga transmittansen i ultraviolettområdet är inte mer än 0,5%. Ovan nämnda etiketter kallas solglasögon som verkligen skyddar mot ultravioletta strålar.


Dessutom hör solglasögon till den platta spegelserien, och tillåter endast diopter med plus eller minus 8 grader. Överträffa detta felområde är en substandard produkt. Enligt marknadsförsök har nästan 30% av solglasögonen en diopter som överstiger felintervallet, och även upp till 20 grader. Konsumenter med normal syn bär denna typ av solglasögon, precis som att ha på sig ett par myopier eller synliga speglar. Efter en sommar blir de "odlade" till sämre eller hyperopiska patienter av sämre glasögon. Därför om du har symtom som yrsel, illamående och bländning efter att du har på sig solglasögon, bör du ta av den omedelbart.


Köp solglasögon och gå till vanliga butiken. Vissa billiga solglasögon misslyckas inte bara med att filtrera ut ultravioletta strålar, men gör också de ultravioletta strålarna mer synliga efter det att det synliga ljuset blockerats. Var försiktig så att du inte bär solglasögon länge, annars kommer dina ögon att bli trötta. Solglasögon ska tas bort från utomhus. Välj inte stora solglasögon, det ökar bördan av ögonjustering och skadar synet.