Hem > Utställning > Innehåll

Vad är skillnaden mellan solglasögon och cykelglasögon?

Jun 14, 2019

Under de senaste åren, tillsammans med konceptet med låga koldioxidutsläpp och hälsosamt liv, har människors cyklar också visat en snabb tillväxttrend. Som en viktig utrustning för cykling har sportspeglar, som hjälmar, blivit ett måste för fler och fler cykelentusiaster. Sportens ridspegel kan inte bara effektivt förhindra oavsiktliga skador orsakade av myggor, flygande sand etc. under ridning, utan kan också effektivt förhindra ultravioletta strålar och förbättra de visuella effekterna och därmed förbättra ridkomforten.

Många ryttare tenderar att välja sportglasögon med polariserat ljus när de väljer sportglasögon, främst på grund av att de är UV-resistenta (funktionella), mer bekväma än andra linser (komfort), andra säger att polarisatorerna är bättre. (rida vän till mun).

Grundprincip för polarisator

Polarisatorn använder principen om polarisering av ljus. När solen projiceras på vägen eller på vattnet, irriterar den direkt ögonen, vilket gör att ögonen bländar, trötta och inte ser bra ut. Polarisatorns funktion är att effektivt ta bort och filtrera ut det spridda ljuset i strålen, så att ljuset kan placeras i den ögonvisuella bilden på banan på det positiva spåret, så att synfältet är tydligt och naturligt. I likhet med persiennerna justeras ljuset i samma riktning och kommer in i rummet, vilket naturligtvis gör scenen mjuk och inte bländande.

Hur väljer jag?

1. Tänk först på kvaliteten: polarisatorns primära funktion är att skydda mot UV-strålar och filterpolariserat ljus. En bra polarisatorlins kan blockera penetrationen av mer än 90% av UV-strålar. Du kan välja en polarisator med "UV400" bäst blockerande UV-märke; underlägsen polarisator, när ljuset kommer in i det mänskliga ögat mörknar, kommer det mänskliga ögats pupil att bli större, de ultravioletta strålarna som kommer in i ögat kommer att öka, och skadorna på ögonen kommer att öka. .

2, är objektet sant och naturligt: färgvalet på polarisatorlinsen bör baseras på principen att den omgivande miljöfärgen inte är förvrängd, objektets kant är tydlig och de olika färgsignallamporna kan identifieras effektivt. Linsens färg är företrädesvis grå, brun eller grön. Linserna i dessa färger absorberar infrarött ljus och ultraviolett ljus bättre, vilket kan förbättra den visuella kontrasten och skärpan. Det är särskilt effektivt när luftföroreningarna är allvarliga eller dimmiga.

3. Korrekt bearbetning: Den ljusblockerande funktionen för polariserade linser kommer från den polariserande filmen i linsen. För närvarande är den senaste standarden för polarisatorer i Kina den axiella avvikelsen för polariserade linser i QB 2659-2004. Den specifika beskrivningen är som följer: polariseringsaxeln för den polariserade linsen efter installationen i ramen ska vara i horisontell riktning, och avvikelsen bör inte överstiga ± 5 °. Skillnaden mellan polarisationsaxlarna för vänster- och högerlinser bör inte överstiga 6 °. Det vill säga den horisontella avvikelsen för varje lins överstiger inte 5 ° och summan av de absoluta värdena för avvikelsen för de två linserna kan inte överstiga 6 °. Annars är linsens effekt kraftigt minskad, ännu sämre än vanliga PC-sportlinser.

Polariserade linser som används i sportglasögon är också nära besläktade med själva linsen, såsom TAC (sandwich) polariserade linser, PC (polykarbonat) integrerade polariserade linser, NYLON (nylon) polariserade linser, NXT färgförändrade polariserade linser. Och många andra typer är processen annorlunda, priset är också flera gånger annorlunda.

Skillnaden mellan vanliga solglasögon och ridglasögon

Värmen som strålas ut från kroppen kommer att få ett par vanliga solglasögon att finfördelas, och svetten kommer att få vanliga solglasögon att falla eller till och med falla. Ridglasögons glidskyddade nässtoppar säkerställer dock att glasögonen sitter ordentligt i ansiktet. Fler och fler avancerade cykelglas lägger till ventiler mellan linsen och ramen, vilket gör dem svalare och bekvämare att använda.