Hem > Utställning > Innehåll

När det kommer till ljus som är associerat med solglasögon är följande tre typer av ljus viktiga:

Apr 22, 2017

Direktljus - direktljus är ljus från en ljuskälla (som solen) direkt till dina ögon. Överdriven direkt ljus kommer att göra detaljerna i den omgivande miljön oskarpa, men gör det också svårt för dig att fokusera på synfältet.

Reflekterat ljus - reflekterat ljus är ofta i form av bländning. Det reflekterade ljuset är det ljus som reflekteras tillbaka från objektet på ett reflekterande objekt. I likhet med direktljus gör intensiva reflektioner det svårt att uppfatta detaljer eller titta direkt på ett objekt. Snö, vatten, glas och vit sand är mycket bra reflektionsyta.

Diffus ljus - diffust ljus är en rebound i riktning mot många spridda ljus, så det verkar som om ljuset inte har någon specifik ljuskälla. Ett typiskt exempel på diffust ljus är glödet ovanför storstaden. Det är svårt för oss att bestämma en enda ljuskälla. I avsaknad av en direkt ljuskälla kan vi se saker, det här är kreditens kredit.

Högkvalitativa solglasögon kan eliminera ultravioletta strålar i spektret, minska direkt ljus, få människor att känna sig bekväma, men också för att eliminera eller minska det reflekterade ljuset (beroende på reflekterande yta).

En intressant egenskap av ljus är polariserande. När det reflekteras från vissa ytor, såsom vatten, kommer ljuset att polariseras. På grund av det reflekterade ljusets polariserade natur kan de polariserade solglasögonen eliminera det ljus som reflekteras från vattenytan eller liknande.