Hem > Utställning > Innehåll

Varför behöver vi ett par färgskiftande glasögon?

May 29, 2019

Den färgskiftande linsen används främst inom öppen fält, snö, inomhus stark ljuskälla arbetsplats för att förhindra sol, ultraviolett ljus, bländning och lätt skada på ögat.

Vad är färgskiftande glasögon?

Fotokromglas är ett par glasögon av färgskiftande glas.

11

En lins som automatiskt skapar en färgförändring när omgivningslyset ändras. Helt kallade fotokroma glasögon, även kända som ljusa färgglas. Den färgskiftande linsen bestrålas med ultraviolett ljus och kortvågs synligt ljus i solljus och färgen blir mörkare och ljusöverföringen sänks. I inomhus eller mörk förbättras linsens överföringsgrad av linsen och färgfasningen återvinns. Linsens fotokromism är automatisk och reversibel. Färgskiftglasen kan justera transmittansen genom linsens missfärgning, så att det mänskliga ögat kan anpassa sig till förändringar i omgivande ljus, minska visuell trötthet och skydda ögonen.

Färgskiftande linser, även kända som "ljuskänsliga linser". Glaslinsen är tillsatt med silverhalogenid, men den nuvarande mainstream är en färgskiftande lins för harts. En kemisk substans som en pyrrolidinring läggs till akrylhartslinsen, så att den ursprungliga transparenta och färglösa linsen blir en färgad lins när den utsätts för starkt ljus. För att skydda, så det är lämpligt för inomhus och utomhusbruk.

Den färgskiftande linsen är gjord av optiskt glas innehållande silverhalogenidkristaller. Enligt principen om reversibel reaktion av ljusfärgskonverteringen kan den snabbt mörkas under solljus och ultraviolett strålning, absorberar helt ultraviolett ljus och absorberas neutralt på synligt ljus. Kan snabbt återställa färglös och genomskinlig.

Den färgskiftande linsen används främst inom öppen fält, snö, inomhus stark ljuskälla arbetsplats för att förhindra sol, ultraviolett ljus, bländning och lätt skada på ögat.

Före missfärgning av den färgförändrande linsen finns två typer av basfärgfilmer och en färgbasfilm; Färgen efter missfärgning är huvudsakligen grå eller brun.

Vilka är fördelarna med färgbyte av tabletter över vanliga linser?

Ultravioletta strålar "solbränner" ögans yta, och långsiktiga ackumuleringseffekter leder direkt till olika ögonsjukdomar. Till exempel orsakar fotokeratit en godartad makula på ögans yta. Två andra vanliga ögonsjukdomar, pingueculae och pterygia utlöses.

Enligt de senaste undersökningsresultaten kan långvarig exponering för absorberande effekter på ultraviolett ljus orsaka allvarliga åldersrelaterade sjukdomar i ögonen och kringliggande känsliga områden, inklusive katarakt och chloasma, vilka är de främsta orsakerna till blindhet hos äldre. Enligt uppgifter från Världshälsoorganisationen blinds 16 miljoner människor över hela världen av grå starr varje år och 20% av dem orsakas av långvarig exponering för ultraviolett ljus. Skadan av ultravioletta strålar är extraordinärt.

När den färgskiftande glasögonlinsen möter ultravioletta strålar, kommer dess beläggningsskikt att snabbt fördjupa sig medan blockering av ultravioletta strålningstrådar blockeras och kraftigt blockera skadan av UVA och UVB i våra ögon. I de utvecklade länderna har färgskiftande tabletter länge erkänts av konsumenter med stark hälsomedvetenhet på grund av deras hälsa, bekvämlighet, skönhet och andra fördelar. Kunderna hos färgförändrade linser växer med dubbelsiffra varje år.

"Om den här typen av objektiv är praktisk beror på din egen användning. Om du går ut ofta och känner att du har två par glasögon (vanliga glasögon + myopi solglasögon) är det här bekvämare, det är öppet inomhus och det är mörkt ute, det vill säga att inte fördröja den dagliga användningen utan även skydda ögonen mot UV-skador, eftersom principen om missfärgning av sådana linser är UV-ljusfärgning, är vanligtvis missfärgning mycket snabb, återhämtningen är baserad på missfärgningsgraden , vanligtvis ca 2-4 minuter. ---- Det finns också en snabb färgförändring, men priset är också mycket bra.

1111

Hur man väljer?

Vid val av färgskiftande glasögon betraktas det huvudsakligen från aspekterna av linsens funktionella egenskaper, användningen av glasögonen och individens krav på färg. Den fotokroma linsen kan också tillverkas i en mängd olika färger, såsom grå, brun och liknande.

4`44UB}941SD~NL3M_5C]%H

1. Grå lins: Kan absorbera infraröda strålar och 98% av ultravioletta strålar. Den största fördelen med grå linser är att de inte ändrar scenens ursprungliga färg på grund av linsen. Det mest tillfredsställande är att det effektivt kan minska ljusintensiteten. Den grå linsen absorberar jämnt på vilket kromatogram som helst, så tittningsplatsen kommer bara att mörkas, men det blir ingen uppenbar färgskillnad som visar en sann naturlig känsla. Det är en neutral färg och passar alla människor.

2. rosa linser: Detta är en mycket vanlig färg. Det absorberar 95% av UV-strålarna. Om det används som korrigeringsglasögon är det bäst att använda en rödlins för linsen som måste bära den ofta. Eftersom den ljusröda linsen absorberar ultraviolett ljus bättre och minskar den totala ljusintensiteten, känns bäraren bekvämare.

3. ljust lila lins: som den rosa linsen, på grund av sin relativt mörka färg, mer populär bland mogna kvinnor.

4. Brun lins: kan absorbera 100% ultraviolett ljus, brun lins kan filtrera mycket blått ljus, kan förbättra visuell kontrast och klarhet, så det är populärt hos bäraren. Speciellt vid allvarlig luftförorening eller dimmig är slitageffekten bättre. Generellt kan den blockera det reflekterade ljuset från den mjuka och ljusa ytan, och bäraren kan fortfarande se de fina delarna, vilket är det perfekta valet för föraren. För medelålders och äldre patienter med hög syn på 600 grader eller mer kan prioritet ges.

5. ljusblå lins: beach blue beach play kan bära solblå lins, blå kan effektivt filtrera ljusblå av havet och himmel reflektion. Blå linser bör undvikas vid körning, eftersom det gör att vi inte kan skilja färgen på trafiksignaler.

6. Grön lins: Grön lins kan vara densamma som den grå linsen, kan effektivt absorbera infrarött ljus och 99% ultraviolett ljus. Medan det absorberar ljus maximerar det det gröna ljuset som når ögonen, så det har en cool och bekväm känsla, och är lämplig för personer som är benägna att trötta.

7. gul lins: kan absorbera 100% ultraviolett ljus och kan tillåta infraröd strålning och 83% synligt ljus att penetrera linsen. Den största egenskapen hos gula linser är att de absorberar det mesta av det blå ljuset. Eftersom solen skiner genom atmosfären, representeras den huvudsakligen av blått ljus (vilket förklarar varför himlen är blå). När den gula linsen absorberar blått ljus kan det göra naturen klarare. Därför används den gula linsen ofta som ett "filter" eller används av jägare under jakt.

Strängt taget är sådana linser inte solglasögon eftersom de knappast minskar synligt ljus, men i dimmiga och skymningsstunder kan gula linser förbättra kontrast och ge mer noggrann video, så de kallas också nattvisglasögon. Vissa ungdomar bär gula linser "solglasögon" för dekorativ användning, glaukomartister och patienter som behöver förbättra visuell ljusstyrka.