Hem > Nyheter > Innehåll

Har du sett glasögon från Qing-dynastin?

Mar 23, 2019

Zhongxin.com, Kunming, 21 mars (Reporter Hu Yuanhang) Alla typer av antik glasögon och objektivämnen, tidig ljusmätare, glasslipverktyg ... Det första glasögonmuseet i Yunnanprovinsen avtäcktes i Kunming Old Street. Mystisk slöja. Den 21: e gick journalisten in i museet och lärde sig om glasögonets förflutna och nutid.

古代的眼镜

Bilden visar de antikviteter som visas i museet. Hu Yuanhang

Detta museum, som ligger i Wenming Street, Old Street, Kunming, är byggt av 82-åriga "gammaldags" mager glasögon och visar mer än 300 stycken gamla föremål relaterade till glasögon, inklusive glasögon, ramar, linser, verktyg och andra relaterade föremål.

古代眼镜

Bilden visar den 73-åriga specialglasögonställaren Zhang Yongxiang som visar antikviteter. Hu Yuanhang

Som ett museum för glasögon är de mest naturliga samlingarna alla typer av glasögon. Här är Qing-dynastin mässingsglasögon, hornglasögon, kopparörsglasögon; kristallklapglasögon, läsglasögon, vindglasögon, svetsglasögon, sevärdheter, kataraktkirurgi, fotduksspeglar i Republiken Kina; 1800-talet England Hängande kopparglasögon, Coddington förstoringsglas, även amerikanska säkerhetsglasögon och "Flying Tigers" med samma skyddsglasögon ... Även glasögonmonterade lådor är gjorda av kohid eller silver eller koppar. Bländande.

古代

Bilden visar de antikviteter som visas i museet. Hu Yuanhang

Zhang Yongxiang, en 73-årig specialglasögonjusterare, berättade för reportrar att många människor felaktigt trodde att glasögon importerades till Kina i modern tid. Faktum är att glasögon först uppfanns och används av kineserna. De tidigaste glasögonen i Kina är gjorda av kristall och är rundspeglar. Glasögonens "evolutionära historia" har upplevt flera steg i enhandstycke med enkelhantering, tvådelad, icke-ben, tvådelad en-ben och tvådelade böjda ben.

清代

Bilden visar de olika typerna av objektivämnen som visas av museet. Hu Yuanhang

Naturligtvis, förutom en mängd antika glas, visar museet även tidiga optiska instrument, linsstansmaskiner, linsslipverktyg och andra optiska instrument samt olika typer av objektivämnen. Dessa material och verktyg återställer hela processen med handgjord glasögonproduktion.

3760a8977ac44180bcea87da3de1a670

Bilden visar de antikviteter som visas i museet. Hu Yuanhang

"Tidigare var glasögonen handpolerade, och graden var också manuellt kantad och felsökt med lätta instrument." Zhang Yongxiang sa att även om glasögonen i glasögon i Kina har massproducerats, tillverkades och justerades ett par glasögon. Forming tar fortfarande ungefär en månad. På grund av tiden och arbetet var glasögonen inte överkomliga för alla på den tiden.

"Kunming magert glasögon affärshistoria kan spåras tillbaka till 1937, då, med utbrottet av kriget mot mot japanska aggression, ett stort antal intellektuella översvämmade i Yunnan såg optikerna i Shanghai möjligheten att etablera en magisk optisk butik i Kunming. Vid den tiden, Daguan-adeln och "sydväst Allmänna församlingens lärare är stamgästerna i vår butik", säger Zhang Yongxiang.

Idag har med glasutveckling blivit populära konsumentvaror. Dessa en gång antika glasögon har blivit samlingar av museer och samlare.