Hem > Nyheter > Innehåll

Det är nödvändigt att skydda utomhusutrymmet vid högtemperaturväder.

Jun 17, 2019

Nyligen är temperaturen i landet fortfarande hög, vilket kan bittera våra små vänner som älskar att springa. Att köra i en sådan het miljö är mycket lätt att värma stroke. Så hur går du utomhus träning i en het miljö?

Kläder förberedelse ljus färg sport glasögon solskydd solskydd skada

Betydelsen av att köra redskap är otvivelaktigt. Förutom att välja andningsbara löparskor, ignorerar du inte några små föremål. Först och främst, för att undvika att bära bomullskläder i valet av sportkläder, eftersom bomullskläder kan göra svett inte lätt att förånga och inte lätt att torka, kommer det lätt att leda till inflammation i huden. Välj från syntetfiberväv som absorberar svett och avdunstar snabbt. Kläder med högt tekniskt innehåll i detta material kan vara lite dyrare, men du kommer att känna dig bekväm efter att du har på dig den, speciellt under långdistanslöpning. Dessutom ska färgen på kläderna välja ljusa kläder.

Sportglas är också avgörande. Exponering för solen under långa perioder kan orsaka huvudvärk, yrsel etc. En bra löpande solglasögon kan skydda dina ögon mot intensivt ljus. UV-skyddslinser som skyddar mot UVA och UVB bör bäras för att skydda ögonen. Eftersom solglasögon minskar ljusintensiteten ökar pupillen. Om linsen inte förhindrar ultravioletta strålar är de ultravioletta strålarna i ögat mer och skadorna på ögonen är större. Därför måste solglasögon som inte är mörka i färg ha en bra solskyddsmedel. De måste också motstå UV-strålar.

b3af1007fcba86dd4bd1bcad8de09125c0

Om du vill ha något på ditt huvud för att blockera solen, är det ett bra val att ha på sig en solhatt. Var noga med att uppmärksamma valet av visiret när du väljer. Den vanliga hatten är för smal för att försvaga värmen, och visiret förmedlar inte bara värme utan blockerar också ansiktsbrunnen. Det är naturligtvis bättre om solskyddet kan ha ett svettband som absorberar din svett eller tillåter inte svett att strömma in i dina ögon.

1dc3188e1b91dcb28a753e348e94dca0c0

Solens ultravioletta strålning kan bränna huden under vissa förhållanden, och det kan också orsaka hudcancer. Så solskyddsmedel (solskyddsindex på minst 15) bör också förberedas före körning. Det är bäst att applicera solskyddsmedel på hela kroppen, speciellt när solen är stark. Om du kommer att köra ett långt avstånd och det är mycket svett i processen, bör du vara beredd att smälla den igen under körningen.

Körtid väljer tidigt på morgonen eller kvälls träning är inriktad på att bibehålla hjärtfrekvensen

Utöver val av utrustning, var uppmärksam på tid, plats och metod för körning. När det gäller körtid är temperaturen på morgonen och natten relativt låg och det finns ingen solsken. Välj att springa vid denna tid för att springa bekvämt och effektivt undvik värmestryck. Om du inte kan springa på morgonen eller på kvällen, var noga med att välja en plats med skugga att träna.

c8daa10cb58879981b70813cf7fd1b2ec0

Under den varma säsongen bör du vara uppmärksam på aktuell påfyllning och vänta inte tills du är törstig. Körning i en hög temperatur miljö är mycket svettning. När du är törstig betyder det att vår kropp rinner ur vatten. Vi kan dricka lite saltvatten och springa under heta förhållanden. Elektrolyten i kroppen går lätt bort. Lämplig tillsats av vissa elektrolyter kan effektivt förhindra värmeslag. Ta en flaska vatten medan du kör och sprinkla lite på kroppen när det är för varmt vilket kan svalna väl.

När det gäller utbildning, rekommenderas det vanligtvis att hålla hjärtfrekvensen istället för att hålla takten. Hjärtfrekvensen att springa i ett varmt väder ökar, vilket är relaterat till ökad arbetsbelastning av hjärtat, svettning och andra faktorer. Det vill säga med samma hastighet ökar hjärtfrekvensen, och hjärtfrekvensen kommer sannolikt att orsaka utmattning, så det är viktigt. Det är acceptabelt att bibehålla hjärtfrekvensen och att sänka takten ordentligt när samma hjärtfrekvens stabiliseras. Om du upplever yrsel, illamående, huvudvärk etc. under körning, måste du sluta springa och vila på en sval plats.

Ät inte kalla drycker efter körning. Hydrera inte mycket vatten på kort tid.

Efter springning gillar många löpare att dricka en flaska ispressade drycker. Men på grund av träning ökar temperaturen och maten som är för kallt kommer att stimulera tarmarna, vilket kan orsaka symtom som oförmåga att smälta, diarré, buksmärta etc. Vanligtvis är vitt vatten eller dryck under Normala temperaturförhållanden kan användas. Det är dock viktigt att notera att du inte borde dricka mycket vatten på kort tid. Överdriket kallt vatten kommer att orsaka löparen att "vattentäta". När saltet i blodet minskar absorberas en del av vattnet snabbt in i vävnadscellerna och orsakar cellerna till ödem. Symtom som yrsel, svaghet och snabb hjärtslag kan börja dyka upp. I allvarliga reaktioner kan det finnas förvirring, kramper och till och med livshotande.