Hem > Nyheter > Innehåll

Andra generations företagsversion av Google Glass, prissatt $ 999

May 22, 2019

Google Glass introducerades först 2013 och är en av de första förstorade verklighetenheterna som använder en pico-projektor för att projicera datorbildade bilder i användarens ögon, så bilden ser ut som "flytande" i den verkliga världen.

Den tidigaste lanseringen av Google Glass misslyckades med att locka konsumenter, och Google har arbetat med Enterprise Edition under de senaste åren. Google-glasögon är dyra och den inbyggda kameran ökar integritetshänsynen. År 2015 har konsumentversionen av Google Glass avbrutits.

bf3e6acb79fc8da

De nya glasögon är prissatta till 999 dollar, men vissa företag kan köpa dem till ett lägre pris, förutsatt att de har affärsrelationer med Google och har ett kontrakt. Priset är mycket lägre än de HoloLens 2-glasögon som Microsoft erbjuder till företag och till och med militären, från $ 3.500.

Microsoft lanserade HoloLens 2 i februari i år. Dessa glasögon är mer kraftfulla än Google Glass, och det kan täcka den verkliga världen och användarna kan se den genom båda ögonen. Den andra generationens företagsversion av Google Glass är densamma som den första generationen, med en liten projektor installerad framför ett öga.

Googles nya glasögon är baserade på Android-plattformen och är lättare att distribuera till anställda än den första generationen eftersom de stöder hantering av mobila enheter. Styrning av mobila enheter används för att konfigurera program och tjänster för enheter som mobiltelefoner och surfplattor och för att styra hur anställda använder enheter. Om en anställd tappar en enhet till exempel, är den förlorade enheten inaktiverad.

Google sa att företag som HB Fuller, Sutter Health, Deutsche Post Group och AGCO har använt Google Glass inom logistik-, tillverknings- och fältindustrin.