Hem > Nyheter > Innehåll

VR-glasögon hjälper myopialbrukare

Apr 09, 2019

Utländska medier Siliconera fann att Sony har registrerat en patenterad teknik för att hjälpa användare att ha glasögon med VR. Patentet är en speciell VR-glasögon på användarens glasögon, inbyggda ögonspårningschip och vissa sensorer, ögonspårningsteknik är också höjdpunkten i detta patent.


Enligt beskrivningen, när en användare som bär glasögon bär en VR-huvudenhet, känner tekniken glasen med den kodade informationen och inaktiverar blickdetekteringsfunktionen. Blickdata kommer att bytas ut via ögonspårningschipet på VR-glasögonen. Ramverket kommer också att ändras på grundval av dessa blickdata.


Det verkar konstigt att sätta ögonspårningssensorn på glasögonen istället för huvudet. Sony: s nuvarande PSVR-enheter har inte ögonspårningsfunktioner, så det här patentet kan användas av framtida PSVR-enheter.


img_pic_1554780964_0

Patentet registrerades i december 2017 men publicerades officiellt förra veckan.


img_pic_1554780964_1

Om PSVR: Det fullständiga namnet PlayStation VR är en virtuell verklighetshuvudskärm som utvecklats av Sony Interactive Entertainment. Släpptes den 13 oktober 2016. Enheten är speciellt gjord för Sony PlayStation 4-spelkonsol och behöver använda PS4 för bildberäkning och -utmatning. Dessutom kräver det allmänna PSVR-spelet också DualShock 4 eller PlayStation Move-kontrollen och PlayStation Camera att spela.


img_pic_1554780964_2

Kodnamnet för PSVR-utvecklingsperioden var "Project Morpheus", som ursprungligen tillkännagavs vid 2014 Game Developers Conference. I september 2015 namngav Sony officiellt PlayStation VR.