Hem > Nyheter > Innehåll

Varför behöver vi blått ljusblåsande glasögon?

Mar 21, 2019

1. Vad är blå ljusstrålning?


För det första hänvisar det blå ljuset vi talar om här till högeffektivt kortvågblått ljus. Här är Googles förklaring till hög energi kortvåg blå:


Hög energi kortvågsblått ljus är ett relativt högt energilampa med en våglängd mellan 400 nm och 450 nm.


I synnerhet blått ljus är inte allt skadligt blått ljus, det som är verkligen skadligt är kortvågsblått ljus inom 400-440 eller 450 nm och blått ljus mellan 450 och 500 nanometer har en funktion att justera biologisk rytm, sömn, känslominnet etc. är alla relaterade till det, men det är fördelaktigt för människokroppen.


Dessutom kommer kortvågsblått ljus definitivt att skada det mänskliga ögat, vilket är relaterat till bestrålningsintensiteten och bestrålningstiden. När belysningen når en viss nivå, varar den i mer än två timmar, och det är möjligt att skada näthinnan.


2. I vilka tillfällen har du skadlig blå ljusstrålning?


Blu-ray av vardagen kan ses överallt, men den viktigaste källan till skadligt blått ljus som kommer i kontakt är LED-LCD-skärmen.


Dagens LCD-skärmar använder LED-bakgrundsbelysning. Eftersom bakgrundsbelysningen kräver en vit ljus effekt använder industrin en blå LED för att blanda en gul fosfor för att bilda vitt ljus. Eftersom den blå LED-lampan är en viktig hårdvara, har det blå spektret i det här vita ljuset en topp, vilket bildar vad vi kallar det skadliga blå ljuset.


Vårt nuvarande liv är fullt av LED-LCD-skärmar, till exempel datorer. Detta är den viktigaste källan till blu-ray-hot för kontorsarbetare, följt av mobiltelefoner. Speciellt med uppkomsten av smarta telefoner har blåttstrålningsobjekten också utvidgats från kontorsarbetare till familjer. Barn och äldre, och detta fenomen blir värre.


3. Hur mycket skada har den kortvågiga blå strålningen på ögonen?


Som ovan nämnts orsakar normalt blått ljus inte skador på glasögonen. Det som verkligen hotar ögonen är högeffektivt kortvågsblått ljus vilket medför att mängden toxin i makulärområdet i ögat ökar, vilket allvarligt hotar våra ögon.


Redan 1966 fann Nell och andra studier att exponering för blått ljus kan orsaka skador på retinala celler, vilket leder till minskad eller till och med förlorad syn.


Bland dem har den hög-energi kortvågblå ljuset med en våglängd mellan 400-450 nm den största skadorna på näthinnan.


Vid årsstämman för International Light Association 2010 påpekade världens bästa optiska experter enhälligt att kortvågigt blått ljus har extremt hög energi och kan penetrera linsen för att nå näthinnan. Blått ljus belyser näthinnan för att producera fria radikaler, vilket medför att retinalpigmentepitelcellerna dör. Nedgången i epitelceller orsakar ljuskänsliga celler som saknar näringsämnen och orsakar synskador, och dessa skador är irreversibla.


4. Kan anti-blå glasögon verkligen skydda dina ögon? Hur fungerar det?


Det första svaret är ja. Antikblå glas kan effektivt blockera skadligt blått ljus från att komma in i fundusen och stärka avsiktligt obehag i ögonen, såsom synlig trötthet. Det som vi kallar anti-blått ljusglasögon refererar naturligtvis till anti-blå linser.


För närvarande är anti-blå linser indelade i två kategorier: reflekterande blått ljus och absorberande blått ljus.


Reflekterande anti-blått ljus är en film som speglar det skadliga blå ljuset när linsen läggs till. Den anti-blåfilmen kommer att ha en ljusgul färg, så att skärmens ljus blir mjukt och linsen blir transparent.


Absorberande anti-blått ljus är tillsatsen av material under tillverkningen av substratet. Linsmaterialet absorberar skadligt blått ljus. Sådana linser har en basfärg och en väldigt ljusgul färg.


Båda metoderna har sina egna fördelar, men alla har en reducerande effekt på skadligt blått ljus. Antikblå lins är inte det bästa försvaret, det är bäst, och det är inte det bästa för all väderbruk. Faktum är att den anti-blå linsen ska kallas: speciell lins för elektroniska produkter, utomhus slitage behöver inte bära anti-blå lins, antikblå lins Det kan minskas med cirka 30% för blått ljus, så att den korta -vågblått ljus filtreras och det välgörande blå ljuset bevaras, vilket är mer vetenskapligt för människokroppen.